DARRERES NOTÍCIES

Festival Vèrtex BCN

This information is also available in: English

 
 
El FESTIVAL VÈRTEX BCN és una Mostra d’Interacció Artística, de caràcter anual; l’activitat principal de la plataforma POLÍEDRE_Una Barcelona Polièdrica.

Es tracta d’una MOSTRA DE PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES DE CARÀCTER MULTICULTURAL I MULTIDICIPLINAR QUE SÓN EN ESSÈNCIA UNA INTERACCIÓ.

El nom del festival no fa més que subrtallar el sentit de la idea de interacció, una interacció viscuda com un espai comú entre elements diferents, com un vèrtex, com un conjunt d’intersecció geomètrica que ens ofereix una nova realitat.

L’experiència artística que neix com una interacció aporta una novetat per l’actor cultural que la desenvolupa, cal assumir reptes. L’artista es veu impulsat a anar més enllà de la seva pròpia individualitat i de la seva àrea de comoditat com a artista, cal que incorpori en el seu procés creatiu elements externs desconeguts que aporten quelcom nou al seu discurs habitual.

 En el cas del Festival VÈRTEX BCN els ELEMENTS QUE INTERACCIONEN són: artistes, àrees artístiques i trets culturals distints. Els artistes participants del festival són els integrants de la plataforma POLÍEDRE (artistes inmigrants residents a Barcelona) que comptaran enguany amb col·laboracions d’artistes autòctons.
 L’experiència artística i  el propi procés de gestió del festival tenen un enfocament transversal cuinat a foc lent en tan que partim d’un context ric i complex que no volem simplificar ni sintetitzar des d’una visió undireccional i pre-determinada.
“Eventually everything connects"
poster-completvertical-2

logo v-page-001