DARRERES NOTÍCIES

Festival Vèrtex BCN

This information is also available in: English

! Si voleu saber sobre l’edició del Festival Vèrtex Bcn 2015 sobre “Música” i “Dialèctiques Sonores” cliqueu aquí: Detalls de la programació.
 
El FESTIVAL VÈRTEX BCN és una Mostra d’Interacció Artística, de caràcter anual; l’activitat principal de la plataforma POLÍEDRE_Una Barcelona Polièdrica.

Es tracta d’una MOSTRA DE PRÀCTIQUES ARTÍSTIQUES DE CARÀCTER MULTICULTURAL I MULTIDICIPLINAR QUE SÓN EN ESSÈNCIA UNA INTERACCIÓ.

El nom del festival no fa més que subrtallar el sentit de la idea de interacció, una interacció viscuda com un espai comú entre elements diferents, com un vèrtex, com un conjunt d’intersecció geomètrica que ens ofereix una nova realitat.

L’experiència artística que neix com una interacció aporta una novetat per l’actor cultural que la desenvolupa, cal assumir reptes. L’artista es veu impulsat a anar més enllà de la seva pròpia individualitat i de la seva àrea de comoditat com a artista, cal que incorpori en el seu procés creatiu elements externs desconeguts que aporten quelcom nou al seu discurs habitual. Ens identifiquem doncs amb les paraules de l’artista

Mamen Zaera "L'artista és aquell que no es mou en una franja de comoditat"
 En el cas del Festival VÈRTEX BCN els ELEMENTS QUE INTERACCIONEN són: artistes, àrees artístiques i trets culturals distints. Els artistes participants del festival són els integrants de la plataforma POLÍEDRE (artistes d’origen cultural divers residents a Barcelona) que comptaran enguany amb col·laboracións d’artistes autòctons.
 L’experiència artística i la gestió del festival tenen un enfocament transversal en tan que partim d’un context ric i complex que no volem simplificar ni sintetitzar des d’una visió undireccional. El festival és una representació artística de la interculturalitat present a la nostra ciutat a través del llenguatge que ens ofereix l’ART CONTEMPORANI.
“Eventually everything connects"
1466261_692049807486705_97607268_n

Conceptes claus 

Interacció_Els artistes que participen ho fan de dos maneres: presentant els seus treballs i també a través del diàleg entre ells mateixos com a part del procés de creació del cicle. Ells són veu i estem desitjant escoltar-los.

Reflexió_En què ha canviat l’obra o la trajectòria professional  dels artistes implicats pel fet de ser a Barcelona? Què feien abans d’arribar i què van fer després ? Alguna cosa que mai ha passat en un altre lloc i en un altre moment?

logo v-page-001